04 mei 2019

Transitie: Geen On-enigheid A

Bericht van het Transitieteam

Er is geen sprake van onenigheid binnen het Transitieteam. Wij zijn een dynamische organisatie waarin tegenstrijdige feiten, belangen en meningen een vruchtbare dialoog met elkaar voeren. Dat onze voorzitter ooit een maaltijd heeft gedeeld met kannibalen wil niet zeggen dat we voor het eten van mensen zijn. Het bewijst slechts dat de voorzitter nieuwsgierig is en eet wat de gastheer op tafel zet. Dat de penningmeester daar anders over denkt is zijn goed recht, al is die als vegetariƫr meer tegen het eten van vlees in het algemeen. De penningmeester is overigens zeer capabel, hetgeen wordt onderschreven door de bonussen die hij zichzelf heeft uitgekeerd als beloning voor onberispelijke gedrag. Als hij niet onberispelijk was geweest, was hij nooit in aanmerking gekomen voor die bonussen.

Dat de penningmeester niet doorhad dat een van de bestuursleden zichzelf onterecht reiskostenvergoedingen liet uitbetalen moet worden gezien als bewijs van het grote vertrouwen dat de bestuursleden onderling hebben. Wij willen geen cultuur van achterdocht. Juist omdat we elkaar onderling niet de maat namen, zijn er nooit interne onderzoeken gedaan. Omdat er nooit een intern onderzoek is geweest, zijn er nooit malversaties bovengekomen. Nooit!

Dat er desondanks toch negatieve berichten blijven opduiken, bewijst dat het Transitieteam veel vijanden heeft. Vijanden die de status quo koste wat kost willen handhaven. Tegen dat kritiekkartel zal het Transitieteam blijven strijden.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter