22 mei 2019

Transitieteam vraagt aandacht

Het Transitieteam heeft met grote aandacht gekeken naar het debat dat dinsdagavond, voorafgaand aan de Europese verkiezingen, met zo veel aandacht door de publieke omroep werd georganiseerd tussen de twee grote aandachttrekkers van dit moment.

Al sloot de deadline voor dit bericht ruim drie uur voor het debat begon, de aandacht voor het debat was natuurlijk al veel eerder op gang gekomen.

Aandacht is namelijk waar het nu om gaat. Hoe meer mensen aandacht aan de aandacht besteden, hoe meer aandacht de aandacht krijgt, en hoe meer aandacht die aandacht ook verdient. Als dat niet zo was zouden veel minder mensen er aandacht aan besteden. Zo simpel is het.

Dat neemt niet weg dat er altijd mensen zijn die hun twijfels uitspreken over al die aandacht. Mensen die roepen dat we er geen aandacht aan moeten besteden, omdat die aandacht alle aandacht alleen maar voedt.

Maar wie goed oplet, zal moeten erkennen dat mensen die dat beweren eigenlijk vooral zelf aandacht willen. Ze vragen aandacht voor andere zaken die aandacht verdienen en nu aan onze aandacht ontsnappen. Maar als die zaken echt zo veel aandacht verdienen, zou er heus wel meer aandacht voor zijn. Wie aandachtig kijkt zal moeten erkennen dat de mensen die klagen over te veel aandacht voor alle aandacht, eigenlijk zelf meer aandacht willen. Alleen daarom verdienen die aandachttrekkers onze aandacht niet!

Geen aandacht aan alle aandacht schenken getuigt bovendien van weinig aandacht voor alle aandacht die de aandacht momenteel krijgt. Aandacht besteden aan zaken die zogenaamd ook aandacht verdienen is de laatste jaren al genoeg gebeurd en het heeft niets geholpen! Al die aandacht is ten koste gegaan van degenen die het meeste aandacht behoeven. Nu die eindelijk de aandacht krijgen waarop ze recht hebben, moeten we ze die aandacht ook gunnen. Al verdienen ze natuurlijk meer aandacht. Aandacht die nu opgaat aan de discussie over de vraag of alle aandacht wel verdiend is. Zo komen ze alsnog aandacht tekort.

Wie schrikt van alle aandacht die nu uitgaat naar de aandachttrekkers van dit moment, was blijkbaar met zijn aandacht ergens anders en zou eens wat meer aandacht moeten besteden aan de aandacht.

Vaststaat dat zonder de aandacht die nu op gang is gekomen voor alle aandacht, veel minder mensen aandacht zouden hebben gehad voor alle aandacht die nu wel aandacht krijgt. Alleen dat al verdient onze aandacht!


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter