24 juni 2019

Transitie-awards

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Deze week werden de nominaties bekendgemaakt van de jaarlijkse Transitie-awards, een initiatief van het Transitieteam.

Met de Transitie-awards wil het Transitieteam initiatieven, organisaties en individuen die een positieve of negatieve bijdrage hebben geleverd aan de Transitie belonen en stimuleren, in de hoop dat dergelijke initiatieven bijdragen aan een soepele en effectieve transitie.

Er zijn in totaal drie categorieën: Een stimuleringsaward, een award voor de Beste Prestatie, en een Lifetime Achievement Award.

De jury van de Transitie-awards bestaat uit tien leden van het Transitieteam, die in het kader van ons Transition and Diversity Program speciaal is aangevuld met een vrouw.

Tot onze grote vreugde is het Transitieteam in alledrie de categorieën genomineerd! We zien dat als een bewijs dat het Transitieteam goed bezig is.

In de categorie stimulering is het Transitieteam genomineerd met de berichten die het de afgelopen maanden in de Volkskrant heeft geplaatst. Die berichten op de achterpagina van de krant hebben het draagvlak voor de transitie vergroot. De berichten van het Transitieteam moeten het opnemen tegen Stichting Vrijheid of Speech, die zich ervoor inzet iedere discussie te reduceren tot de conclusie dat alles moet kunnen worden gezegd.

In de categorie Beste Prestatie is het Transitieteam genomineerd met de Transitie-awards. De jury is van mening dat het uitreiken van een jaarlijkse prijs door het Transitieteam van groot belang is voor de erkenning en professionalisering van de Transitie. De Transitie-awards moeten het in de categorie Beste Prestatie opnemen tegen Stichting Slachtofferschap. Stichting Slachtofferschap helpt mensen uit te zoeken van wie ze het slachtoffer zijn en waarom. Dankzij Stichting Slachtofferschap beseffen steeds meer Nederlanders dat ze slachtoffers zijn die recht hebben op compensatie.

Bij de Lifetime Achievement Award heeft de jury van de Transitie-awards zichzelf genomineerd. Omdat de jury van mening was dat de inzet van de jury niet onopgemerkt mag blijven. Zonder de jury was het nomineren van alle genomineerden onmogelijk geweest. De jury van het Transitieteam zal het voor de Lifetime Achievement Award opnemen tegen Sterre Lassema uit Waddinxveen. Omdat Sterre nog maar 2 maanden oud is, wordt de jury van de Transitie-awards alom gezien als de grote favoriet voor de Lifetime Achievement.

Het Transition and Diversity Program is in tegenstelling tot de hoge verwachtingen dit jaar weer niet genomineerd. Tien van de elf juryleden stemden tegen.

In oktober zullen de winnaars worden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Transitiegala in de Gelredome.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter