28 augustus 2019

Transitieteam: Culinaire-Economie

Wekelijks geeft Micha Wertheim via de volkskrant berichten van het Transitieteam door.

Door een miscommunicatie tussen de afdeling corporate strategyen het Lectoraat Transitiemanagement zijn er het afgelopen jaar een aantal zaken misgegaan. Het vertrouwen in het Transitieteam heeft door dit misverstand een grote klap opgelopen. In een poging dat vertrouwen terug te winnen hebben we, in overleg met de afdeling voorlichting, besloten volledige openheid van zaken te geven.

Zoals bekend heeft het Transitieteam vijf jaar geleden een lector Transitiemanagement in het leven geroepen. Het doel van dit lectoraat was het delen van expertise en het doen van onderzoek naar de transitie van een lineaire naar een circulaire (ook wel kringloop-)economie.

Zoals inmiddels bekend is geworden, zijn door het onderzoek van onze lector veel proefpersonen ernstig ziekĀ  geworden. De proefpersonen was gevraagd in het kader van de circulaire economie restafval uit te petrochemische industrie op te eten. Sommige proefpersonen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Intern onderzoek heeft inmiddels uitgewezen wat er is misgegaan. Toen de afdeling corporate strategy het Lectoraat Transitiemanagement opdracht gaf onderzoek te doen naar een circulaire, economie heeft iemand een tikfout gemaakt. Ze schreef dat er onderzoek gedaan moest worden naar een Cillunaire Economie. Die tikfout werd door de autocorrect onmiddellijk hersteld. Niet in Circulair maar in Culinair. Door deze miscommunicatie was onze lector in de veronderstelling dat er onderzoek gedaan moest worden naar de mogelijkheden van een Culinaire economie. Een economie waarin alle grondstoffen die we gebruiken uiteindelijk eetbaar zijn en kunnen worden gebruikt als vlees- en zuivelvervanger.

Dit onderzoek heeft er toe geleid dat onze lector is gaan experimenteren met producten waarvan tot voor kort werd aangenomen dat ze niet eetbaar zijn. Achteraf betreuren we het heel erg dat onze lector zo op het idee is gekomen om voor een groep studenten asbestpannekoeken te bakken. Toch willen we benadrukken dat alle studenten de asbestpannekoeken hebben ervaren als zeer smakelijk.

Dankzij het onderzoek van onze lector culinaire economie weten we nu ook dat houtskool gedoopt in pindakaas best weg te werken is. Op den duur zou het consumeren van CO2 een oplossing kunnen zijn voor de CO2-problematiek.

Ondanks deze veelbelovende resultaten hebben we besloten het onderzoek van ons lectoraat voorlopig stil te leggen. Een culinaire economie is blijkbaar een stap te ver.

Tevens is besloten geen autocorrect meer te gebruiken bij het opstellen van belangrijke documenten.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter