28 oktober 2019

Transitieteam: Cliteurmarxisten

Het Transitieteam eerde deze week de cliteurmarxisten. Want zonder het cliteurmarxisme zou de Transitie nog in haar kinderschoenen staan.

Cliteurmarxisten hebben het niet makkelijk. Omdat iedereen tegen ze is en niemand ze begrijpt. Vaak begrijpen ze ook elkaar niet, maar dat is niet erg. Begrijpen is iets voor dwazen die worden verblind door hun eigen ongelijk.

Wat cliteurmarxisten verenigt, is hun woede tegen iedereen die niet doorheeft hoe alles wat goed is wordt bedreigd door de rest. De kranten, de universiteiten, de politiek: overal waar de cliteurmarxisten aandacht krijgen zitten de vijanden.

Cliteurmarxisten maken zich vooral grote zorgen over de toekomst. Hun grootste bezwaar tegen de toekomst is dat die ten koste gaat van het verleden. Want toen was alles beter. Als was het maar omdat je in het verleden weet hoe het verdergaat; bij de toekomst moet je dat nog maar zien.

Gelukkig zijn er ook mensen die vinden dat vroeger alles slechter was. Met die mensen zijn de cliteurmarxisten diep vanbinnen erg blij, want die bewijzen maar weer dat de rest knettergek is geworden.

Er zijn ook nog een paar mensen die denken dat de wereld best gecompliceerd is. Die zijn het gevaarlijkst, omdat ze niet loyaal zijn. Voor het cliteurmarxisme is loyaliteit van groot belang.

Cliteurmarxisten zijn dol op het debat, met name als ze dat met elkaar kunnen voeren. Dat ze elkaar in dat debat niet altijd begrijpen en zichzelf vaak tegenspreken is juist goed. Wie hen daarop wijst, is een vijand van het vrije woord. Want vrijheid van meningsuiting is ook de vrijheid om te raaskallen. Als er geen onzin meer mag worden uitgeslagen, dan dooft het licht.

Tot die tijd zullen ze strijden voor de Transitie. Als ze daarvoor de straat op moeten, kijken ze bij het oversteken alleen naar links. Daar komt namelijk al het gevaar vandaan. Wie fluistert dat je soms ook naar rechts moet kijken, is niet loyaal.

De cliteurmaxisten hechten ook veel waarde aan hun eigen wetenschappelijke titels, maar hebben groot argwaan tegen al het andere dat uit de wetenschap voortkomt. Het liefst zouden ze de wetenschap radicaal zuiveren. Vooral van mensen die de wetenschap radicaal willen zuiveren, want die zijn een doorn in het oog van de cliteurmarxisten.

Cliteurmarxisten zijn atheïsten en humanisten, maar beroepen zich graag op de Joost-christelijke cultuur. Als je dat heel snel uitspreekt klinkt dat nog best sympathiek.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter