06 februari 2020

Transitieteam: ‘feiten’

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant

Het Transitieteam deelt die analyse niet. De feiten zijn al jaren van ondergeschikt belang. Natuurlijk wil de meenstriemmiedia dat niet accepteren. Dus moesten er foto’s en getuigenverklaringen aan te pas komen om te bewijzen dat die drie blonde buurmeisjes helemaal niet in de trein waren verkracht en vermoord door veertien met het coronavirus besmette, subsidie verslindende, met kapmessen zwaaiende Marokkanen. Het bleek te gaan om een buurman die op straat over zijn eigen veters was gestruikeld. Waarna hij door een vrouw, wiens moeder uit Algerije komt, overeind was geholpen.

Maar wat bewijst dat? Behalve een gevaarlijke obsessie van wegkijkend Nederland met de werkelijkheid?

Het Transitieteam roept al jaren dat we de ‘feiten’ met rust moeten laten. Dat doet de grootste politieke beweging van dit land ook. Daarom groeien ze. Het gaat om het gevoel.

Onzin of niet, veel mensen waren oprecht diep geschokt door het bericht op Instagram. Daar horen we de meenstriemmiedia niet over. Terwijl dat gevoel serieus genomen wil worden.

Veel wegkijkmensen namen op Twitter de moeite om voorbeelden te geven van Marokkanen die niet gesubsidieerd worden om met kapmessen het coronavirus te verspreidden terwijl ze moorden en verkrachten. Lief bedoeld, maar wat overblijft is een discussie over Marokkanen als speciaal soort mens. Alleen al het in stand houden van die categorie, is genoeg om de transitie die eraan komt draagkracht te verlenen.

Volgende week zal de politicus in kwestie gelukkig gewoon weer aanschuiven in alle praatprogramma’s. Want dat gevoel waar hij het over heeft, dat gevoel is wel een feit. En een gesprek over dat gevoel, of het nu feitelijk is of niet, maakt veel los bij de kijkers en dat zorgt voor goede kijkcijfers.

Samengevat: een foutje maakt iedereen weleens, maar goede kijkcijfers, dat kunnen maar een paar mensen regelen. Die mensen moeten we koesteren. Ze houden het debat gaande!

Voor het Transitieteam is er maar één ding beangstigender dan veertien met het coronavirus besmette, subsidie verslindende, kapmeszwaaiende Marokkanen die uit moorden gaan en dat is de mogelijkheid dat er ooit ook maar één kijker wegzapt of de tv uitzet.

Het Transitieteam bidt dat het nooit zover zal komen.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter