14 maart 2020

Transitieteam: Besmetting

Wekelijks geeft Micha Wertheim  berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant

Een groot gedeelte van het Transitieteam zit momenteel thuis in quarantaine. Het gaat vooral om medewerkers van de afdeling Cultuur, maar ook personeel dat met hen in contact is geweest is per direct naar huis gestuurd met de opdracht zich volledig van de buitenwereld te isoleren.

De besmetting lijkt afkomstig van een medewerker die op vakantie een Starbucks op 6th Avenue in New York heeft bezocht. Precies onder het gebouw van de Hachette Book Group. De uitgever die zoals bekend korte tijd overwogen heeft de autobiografie van filmregisseur en comedian Woody Allen uit te geven. Onze medewerker zat net van haar triple half decaf Venti soy, no foam latte te drinken toen twee medewerkers van Hachette aan het tafeltje naast haar in gesprek waren over Woody Allen. Ze heeft daardoor kennis genomen van het boek dat Hachette inmiddels besloten heeft niet uit te geven.

Terug in Nederland heeft ze tijdens de lunch met een paar collega’s over de films van Woody Allen gepraat.

Zodra ons dit ter ore kwam, hebben we alle aanwezigen die bij dat gesprek aanwezig waren verzocht het pand per direct te verlaten. Een medewerker van het Transitieteam, die via via had begrepen dat die maatregel verband hield met Woody Allen, heeft daar vervolgens melding van gemaakt op ons intranet. Waarna meteen is besloten iedereen die dat bericht had gelezen naar huis te sturen, nadat ze, net als alle andere besmette medewerkers, een contract moesten tekenen waarin stond dat ze onder geen beding met iemand over de situatie mochten spreken.

We hoopten dat we daarmee een grotere uitbraak konden voorkomen. Toch bleek uit onderzoek van onze afdeling P&O dat er wel degelijk nog mensen op onze burelen actief waren die in het verleden films van Woody Allen hadden gezien en zich dat nog konden herinneren.

Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we iedereen die wist wie Woody Allen is uit onze organisatie verwijderd. Het hoofd van onze afdeling Cultuur, die de schoonmaakoperatie leidde, heeft uit eigen beweging besloten zelf ook op te stappen. Omdat ze de zuivering had geleid, achtte ze de kans op besmetting te groot.

Intussen heeft het Transitieteam een nieuw hoofd voor de afdeling Cultuur. Zij heeft niet alleen nog nooit een film gezien, ze is bovendien ook nog eens volslagen analfabeet. We gaan ervan uit dat we verder besmettingsgevaar zo tot een minimum hebben kunnen beperken.

Mooie illustratie he!


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter