25 april 2020

Transitieteam: Lockdown

Bij het Transitieteam wordt hard gewerkt aan een exitstrategie.

Onze appontwikkelaars zijn druk bezig een app te ontwikkelen die alle problemen in de wereld op kan lossen. De bedoeling is dat iedereen die die app downloadt niet meer ziek kan worden, nooit meer eenzaam is en te allen tijde door alle inlichtingendiensten ter wereld gevolgd kan worden. Vooral dat laatste heeft voor onrust gezorgd bij een deel van de bevolking dat nog niet klaar is voor de transitie. We willen die mensen via deze weg geruststellen. Uw privacy loopt geen gevaar. Ook na het downloaden van de app mag u bij wc-bezoek de deur gewoon op slot draaien. De app, die nog niet helemaal af is, heeft al een naam: Google.

De eerste resultaten van de Google App zijn zeer hoopvol. Het lukt weliswaar nog niet om corona te bestrijden, Google is wel al in staat om alle persoonlijke data van zijn gebruikers te verzamelen en te gebruiken om hun leven en denken te manipuleren. Ook kunnen gebruikers met Google sinds kort leuke filmpjes maken waardoor het lijkt alsof er een echte haai door hun huis zwemt.

Zolang de app nog in ontwikkeling is, blijft het Transitieteam kijken naar alternatieven voor de intelligente lockdown. Als de curve het toelaat, denken we daarbij aan het uitrollen van een zogenaamde achterlijke lockdown.

Bij de achterlijke lockdown mogen mensen gewoon weer de straat op, maar in plaats van een mondkapje moet iedereen een blinddoek op. Dit zal in het begin zeker leiden tot de nodige botsingen. Maar ons crisisteam denkt dat mensen op den duur zelf zullen besluiten binnen te blijven als ze vaak genoeg tegen iemand op zijn gebotst. Onderzoek wijst bovendien uit dat mensen die niets kunnen zien veel beter luisteren. Proefpersonen die geblinddoekt een supermarkt in moesten bleken al bij de groenteafdeling te kunnen horen dat er iemand op de zuivelafdeling aan het hoesten was.

Aangezien de achterlijke lockdown wellicht al op 21 april zal worden uitgerold, heeft het Transitieteam in China 17.000.0000 blinddoeken besteld. Of die hier op tijd zullen zijn is nog maar de vraag. Studenten aan de universiteit van Delft zijn daarom druk bezig om uit te zoeken of je mondkapjes kunt ombouwen tot blinddoeken. De eerste resultaten zijn heel bemoedigend.

Tenslotte hebben we Jort Kelder gevraagd om alvast na te denken. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter