18 mei 2020

Transitieteam: Kapje

Een boswachter met sympathie voor het Transitieteam heeft in het bos een meisje met een rood mondkapje aangetroffen dat zei op weg te zijn naar haar grootmoeder om koekjes te brengen. Omdat in deze tijden meisjes helemaal hun grootmoeder niet op mogen zoeken, kreeg de boswachter argwaan. Het meisje zei dat Zoom het niet deed en dat oma zo eenzaam was.

De boswachter vertrouwde het zaakje niet en vroeg haar nogmaals waar ze heen ging zo alleen, zo alleen. Roodmondkapje bleef erbij dat ze naar grootmoeder ging om koekjes te brengen. Gevraagd of ze dat niet een riskante onderneming vond, gezien de dreiging van de grote boze Covid19, schudde roodmondkapje haar hoofd De boswachter kreeg argwaan en vroeg het meisje of hij die koekjes dan mocht zien.

Opdat moment zette Roodmondkapje het op een rennen. Ze probeerde zich uit de voeten te maken, maar de boswachter wist haar tegen de grond te werken. In haar mandje zaten geen koekjes voor grootmoeder. De boswachter trof een verdacht maatregelenpakketje aan dat op geen enkele manier deed denken aan het maatregelenpakket zoals wij dat kennen. Het meisje met het rode mondkapje is toen meegenomen en overgedragen aan het Transitieteam. Al snel bleek dat ze al heel lang werd gezocht. In ons systeem stond ze bekend als: Het Meisje met het rode mondkapje.

Het Meisje met het rode mondkapje bleek onderweg te zijn met een illegaal Maatregelenpakket. Haar maatregelenpakket zat vol subversieve maatregelen. Zoals een plan om theaters, muzikanten, dansers en acteurs te helpen deze tijd te overleven. Ook zaten er in haar pakketje allemaal maatregelen om de belastingen te verhogen. Tot overmaat van ramp vonden we in haar maatregelenpakket behalve een paar overbodige hashtags veel zorgen over het klimaat. Niet het topsportklimaat. Want daar maken wij ons ook grote zorgen over. Hoe moet dat nu met de olympische spelen? Wanneer kunnen die weer doorgaan? En de voetbalcompetitie, waarom schrijven de kranten daar dagelijks maar één pagina over vol. Wat te denken van het wielrennen, kan dat zonder publiek? Nee haar zorgen gingen over droogte en opwarming.

U zult begrijpen dat we het illegale maatregelenpakket meteen in beslag hebben gegooid om er koekjes van de bakken, die morgen door een snipverkouden pakketbezorger zullen worden afgeleverd bij haar oma.

En het meisje met het rode mondkapje? Dat heeft haar lesje wel geleerd.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter