15 augustus 2020

Transitieteam: oordopjesplicht

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Gisteravond heeft het Transitieteam tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat er voorlopig geen oordopjesplicht komt.

De roep om het verplicht stellen van oordopjes is zoals bekend de afgelopen maanden steeds luider geworden. Hetgeen volgens het Outrage Management Team kan worden verklaard door het feit dat veel mensen die schreeuwen om oordopjesplicht, zelf oordopjes in hebben. Wie oordopjes draagt gaat vanzelf harder praten.

Dat we tegen een oordopjesplicht zijn wil overigens iet zeggen dat het Transitieteam zich geen zorgen maakt. Ook wij zien dat er in het publieke debat og steeds dingen worden gezegd die bij het Outrage Management Team tot grote verontwaardiging leiden. Zo zijn er og steeds mensen die woorden gebruiken die met een n beginnen. Het Transitieteam is zoals bekend een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting maar het gebruik van woorden die beginnen met de letter n is smakeloos en onacceptabel. In dit bericht gebruiken we geen woorden die beginnen met de letter n. Die horen volgens ons ook iet thuis in de Laaglandsetaal.

Onderzoek wijst bovendien uit dat oordopjes weinig bescherming bieden. Wie oordopjes in heeft vangt minder ruis op, het meeste geluid komt er gewoon doorheen. Zelfs bij gebruik van industriële oorkappen is de kans groot dat de drager onaangename teksten verstaat. Als iedereen oorkappen zou dragen is de kans groot dat mensen duidelijker gaan articuleren, met alle gevolgen van dien.

Elektrische koptelefoons kunnen weliswaar lawaai cancelen, het cancelen van cultuur die door het Outrage Management Team als aanstootgevend wordt ervaren is vooralsnog onhaalbaar.

Daarom blijft het Transitieteam bij het advies om gaffertape te gebruiken om monden mee af te plakken. Ook voor het afplakken van passages of het dichtplakken van hele boeken is gaffertape uitermate geschikt. Met gaffertape kunnen we ons wapenen tegen teksten die refereren aan feiten of gedachten die door het Outrage Management Team als onwenselijk worden ervaren.

We raden iedereen aan om altijd gaffertape bij zich te dragen. Wie wordt geconfronteerd met werk van een schrijver, regisseur, schilder of maker die zich iet altijd aan de gedragscode van het Outrage Management Team heeft gehouden, kan desnoods de eigen ogen afplakken. Leerlingen die geen tape hebben, kunnen de kliklijn van het Outrage Management Team bellen, wij garanderen dat verdachte docenten zullen worden afgeplakt.

AFSTAND HOUDEN!!! VAN IEDEREEN!! EN ZELF VOORTDUREND SCHREEUWEN!!  BIED NOG STEEDS DE BESTE BESCHERMING!!!! TEGEN IEDER CONTACT MET WIE DAN OOK!!!!!!!!!!!!!


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter