05 oktober 2020

Transitieteam: Schuld

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Het Transitieteam is niet verbaasd dat het weer helemaal mis is. We zagen het aankomen en hebben er bij herhaling voor gewaarschuwd.

Het is voor ons dan ook vrij eenvoudig om aan te wijzen waar de schuld ligt. Die ligt bij de regering die geen daadkracht toonde, bij de minister-president die blijft denken dat je met optimisme problemen op kunt lossen, bij de minister van Justitie die het door zijn eigen handelen onmogelijk heeft gemaakt om te handhaven, bij de oppositie die te lang in de pas van de regering is blijven lopen, bij het Outbreak Management Team dat veel eerder met de hand op tafel had moeten slaan, bij de GGD’s die het testen niet op orde hadden, bij de horeca waar men dacht dat het zo een vaart niet zou lopen, bij de burgemeesters die te bang waren om leiderschap te tonen, bij televisieprogramma’s die steeds idioten bleven uitnodigen, bij de influencers die hun influence niet hebben gebruikt om de juiste influence te influensen, bij het mediabedrijf dat de influencers had ingehuurd zonder de risico’s in te schatten, bij de wetenschap die veel te verdeeld is, bij de supermarkten die mensen maar wat laten aanrotzooien met vieze mandjes en beeldschermen omdat ze de winst boven veiligheid lieten gaan, bij de voorstanders van mondkapjes die weigeren in te zien dat die niet helpen, bij de tegenstanders van mondkapjes die niet snappen dat er van mondkapjes een waarschuwende werking uitgaat, bij de mensen die geen test deden terwijl ze wel symptomen hadden, bij de mensen die zich lieten testen terwijl ze geen symptomen hadden, bij die jongen in het park waarvan we zagen dat hij al zijn vrienden een hand gaf en zelfs knuffelde, bij de man in de trein die steeds aan zijn mondkapje zat, bij dr. Fauci die zich niet met Nederland heeft te bemoeien, bij Jaap van Dissel die beter naar dr. Fauci had moeten luisteren, bij booking.com, bij Ab Osterhaus die meteen in debat had moeten gaan met Maurice de Hond, bij Maurice de Hond die zich had moeten houden bij andere zaken waar hij ook geen verstand van heeft, bij Willem Engel die niet goed snik is, bij de columnisten die door zijn naam te noemen Willem Engel toch blijven legitimeren, bij de vleesverwerkende industrie, bij de nertsenfokkers, bij de voetbalfans, maar niet bij ons, niet bij het Transitieteam!


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter