08 februari 2021

Transitieteam: Dromen

Het Transitieteam gelooft in dromen. Dromen van een tijd waarin we de handen letterlijk weer ineen kunnen slaan. Dromen van een wereld waarin we elkaar weer kunnen omhelzen. Dromen van het moment waarop we een troostende arm om de ander kunnen slaan. Dromen van een bezoek aan een supermarkt waar we elkaars glimlach weer kunnen zien. Dromen van een volle theaterzaal. Dromen van lekker uit eten met vrienden in een vol restaurant. Dromen van dansen in een volle club. Dromen van die ene persconferentie waarin we te horen krijgen dat corona verslagen is. Dromen van twee keer per jaar wintersporten met de hele familie. Dromen van vier stedentripjes per seizoen. Dromen van een wereld waarin iedereen vreedzaam geniet van optimale welvaart. Dromen van een wereld waarin er geen oorlog is. Dromen van een publiek debat waarin we geen gedoe hebben met vluchtelingen, omdat die er niet meer zijn. Dromen van land waarin iedereen op zijn 65ste met pensioen kan gaan. Dromen van een Europa dat nooit zal vergrijzen. Dromen van totale gelijkwaardigheid. Dromen van een medialandschap waarin iedereen zich de hele dag gerepresenteerd voelt. Dromen van één waarheid die iedere discussie overbodig maakt. Dromen van een zorgeloze toekomst waarin iedere winter een Elfstedentocht gehouden kan worden en iedere zomeravond op gaat aan barbecuen met oneindige hoeveelheden supergoedkoop vlees.

Dromen van een toekomst waarin jij het centrum van de wereld bent.

Wie niet kan dromen raden wij aan om goed in de gaten te houden hoeveel vaccins er nu al zijn uitgedeeld. Wie wakker is doet er verstandig is om nauwgezet alle debatten in de Tweede Kamer te volgen over welke rekenmethodes er gebruikt worden om uit te rekenen hoeveel vaccins er al zijn toegediend. Probeer van zoveel mogelijk deskundigen te zien en te horen wat de juiste modellen zijn. Vergelijk het vaccineren hier met het vaccineren daar. Probeer na te gaan waar de verschillen in zitten. Houd tabellen bij met daarin hoe werkzaam dit vaccin is en hoeveel we nog nodig hebben van dat vaccin. Wie dat de hele dag door doet, valt vanzelf weer in slaap. En in je slaap kan je dromen.

Wat wij willen voorkomen is dat burgers, politici en opiniemakers wezenlijk gaan nadenken over hoe een volgende pandemie voorkomen kan worden.

Daarom is ons advies: blijf dromen.

Dan regelen wij de Transitie.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter