02 april 2021

Transitieteam: rolmodel

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Zoals bekend vindt het Transitieteam het erg belangrijk om aansluiting te vinden bij de jeugd. Uit angst die aansluiting te verliezen werken wij met rolmodellen. Rolmodellen naar wie de jeugd opkijkt.

Vroeger had je van die pedagogen die vonden dat de jeugd het verdiende om door ouderen op sleeptouw genomen te worden. De gedachte was dat jongeren duidelijk moesten weten dat ze nog jong zijn, en daarom niet alles weten en snappen. Wij vinden dat niet alleen aanmatigend maar ook lastig. Jongeren kun je veel beter aan je binden door zelf ook jong en hip te doen. Daarom werkt het Transitieteam met rolmodellen.

Sinds we ons vorige week volledig gedistantieerd hebben van ons vorige rolmodel, zijn we met spoed op zoek een nieuw jong, talentvol, charismatisch en kneedbaar persoon. Onze afdeling P&O zoekt daarbij naar iemand die afkomstig is uit een sociaal-economische klasse die niet te ver van de mensen afstaat.

Als jij aan onze eisen voldoet, zullen we je op alle mogelijke manieren inzetten om ervoor te zorgen dat wij als hip, progressief, eigentijds, welwillend en innovatief te boek staan. Je hoeft niets te weten voor je functie, gewoon lekker jezelf zijn is genoeg. Wij regelen dan dat je bij de politie voorlichtingsfilmpjes mag opnemen, maar we regelen ook dat je in een echte tv-serie mag meespelen. Vrees niet, we zullen je alleen die rollen geven die heel dicht staan bij de eerste indruk die mensen hebben als ze iemand zoals jij voor het eerst zien. Het is nadrukkelijk niet onze bedoeling jou iets te leren of mee te geven. Voor ons zijn jij en je volgers een doelgroep die we zo goed mogelijk willen bedienen.

Om extra Instagramvolgers te regelen zal onze educatieve dienst je inzetten als presentator van kinderprogramma’s. Om ook de net iets oudere jeugd te bedienen zullen we je in contact brengen met een producer die van jou een popster maakt.

De kans is groot dat je door al die aandacht een beetje in de war raakt. Mocht dat ertoe leiden dat je in een onbezonnen bui een misselijke grap uithaalt, dan zullen we per direct onze handen van je aftrekken en op zoek gaan naar een nieuw rolmodel.

Mocht iemand later vragen hoe het zo verschrikkelijk mis kon gaan, dan kun je zeggen: ‘Aan het Transitieteam heeft het niet gelegen. Wat ik gemist heb als kind, is een goed rolmodel.’


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter