23 april 2021

Transitieteam: verbijstering

De afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging van het Transitieteam was ook deze week woedend. Maar niet alleen woedend, men was er vooral ook verbijsterd en met stomheid geslagen. Al heel lang gaat de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging gebukt onder de vraag hoe alles in godsnaam mogelijk is. Zelfs bij het secretariaat snappen ze er al heel lang niets meer van.

Dagelijks schrijft de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging voor het Transitieteam vuistdikke rapporten van soms wel 140 tekens, waarin ze zich publiekelijk afvragen hoe het toch in hemelsnaam allemaal mogelijk is. Hun onbegrip is inmiddels zo groot, en de verontwaardiging zo overweldigend dat de afdeling zich steeds vaker genoodzaakt ziet meerdere rapporten van 140 tekens onder elkaar te publiceren. Allemaal in een poging onder woorden te brengen hoe onvoorstelbaar verbijsterend het allemaal is.

De verbijstering die ze bij de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging keer op keer voelen over alles wat er gebeurt, bewijst eens te meer dat de medewerkers van de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging zelf zoiets nooit zouden doen. Het zou niet eens bij ze opkomen. En zelfs als het bij ze op zou komen, zouden ze er nooit toe overgaan. Al was het maar omdat ze te druk zijn met het onder woorden brengen van hun eigen verontwaardiging en verbijstering.

Deze week kwam de verontwaardiging op de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging wel heel dichtbij. Iemand van de huishoudelijke dienst had op de wc’s van afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging afbeeldingen opgehangen met daarop weerzinwekkende karikaturen. De portretten waren precies boven de wasbakken geplaatst, waardoor eenieder die zijn of haar handen waste oog in oog stond met een gruwelijk gemankeerd wezen.

De verbijstering en verontwaardiging die deze portretten teweegbrachten, laat zich moeilijk onder woorden brengen. Wat de situatie nog ingewikkelder maakte was dat iedereen die tijdens het handen wassen naar de posters keek, een andere afbeelding op de posters zag.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de huishoudelijke dienst per ongeluk spiegels had opgehangen, waardoor medewerkers van de afdeling persoonlijke verontwaardiging ongevraagd, en zonder trigger warning, oog in oog met zichzelf kwamen te staan.

Het Transitieteam betreurt ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren. We accepteren dat dit tot een groot gevoel van onveiligheid bij medewerkers van de afdeling permanente verbijstering en verontwaardiging heeft geleid.

Uiteraard heeft het Transitieteam de spiegels per direct laten verwijderen. Wat overblijft is grote verbijstering en verontwaardiging over de vraag hoe dit in godsnaam heeft kunnen gebeuren.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter