26 juli 2021

Transitieteam: raket

Internationaal was er veel aandacht voor dit avontuur, waar de oprichter van het Transitieteam heel veel van zijn eigen geld in heeft gestoken. Het was van kinds af aan een grote wens van de oprichter van het Transitieteam om een keer vijf uur lang in een raket van 8 miljard euro door te brengen. Dat dat nu gelukt is, voelt voor onze oprichter, maar ook voor de rest van het Transitieteam, als een ongelooflijke prestatie.

Ook andere miljardairs kunnen tegen een forse betaling vijf uur in The Transition 8, zoals onze raket heet, plaatsnemen. Daarmee gaat The Transition 8 de concurrentie aan met Virgin Galactic van Richard Branson, Blue Origin van Jeff Bezos, SpaceX van Elon Musk en het Russisch-Chinese Roscosmos.

The Transition 8 onderscheidt zich van de concurrentie doordat onze raket duurzamer en veiliger is. Dat heeft alles te maken met de zogeheten ‘no fuel technology’, die door het Transitieteam speciaal voor The Transition 8 is ontwikkeld. Door geen brandstof te gebruiken kan The Transition 8 onmogelijk ontploffen.

Bovendien garandeert de ‘no flight technology’ dat The Transition 8 onmogelijk kan neerstorten. Daarmee is The Transition 8 niet alleen een duurzaam, maar ook een veilig alternatief voor miljardairs die een paar uur in een raket van 8 miljard euro willen doorbrengen.

Onze oprichter houdt vol dat zijn eigen vliegangst nooit een rol heeft gespeeld bij de beslissing een raket te ontwerpen die niet van de grond af komt.

Grootste uitdaging bij de bouw van The Transition 8 was om te garanderen dat het project minimaal 8 miljard euro zou kosten. Alleen dan zou The Transition 8 serieus kunnen concurreren.

Dat The Transition 8 dezelfde vorm moest aannemen als de gigantische apparaten van de concurrentie stond voor het Transitieteam steeds als een harde, dikke paal boven water. Om te garanderen dat onze paal ook echt 8 miljard euro zou kosten, besloten we de raket helemaal op te trekken uit 24-karaats goud. Helaas bleek al snel dat 24-karaats goud niet sterk genoeg is om een apparaat van dergelijke proporties overeind te houden. Hierdoor maakt The Transition 8 vergeleken met de raketten van de concurrentie een enigszins verschrompelde indruk.

Om miljardairs toch te verleiden aan boord te gaan van The Transition 8 hebben onze ontwerpers er daarom van platina een gigantische balzak aan vast gesoldeerd.