04 september 2021

Transitieteam: Aanslag

Speciale eenheden van het Transitieteam zijn er vannacht in geslaagd een terroristische aanslag op de Grand Prix van Zandvoort te verijdelen. Honderden, zo niet duizenden levens zijn gered. Als onze elite-eenheden vannacht niet hadden ingegrepen, zou dit voor de Transitie ongelofelijk belangrijke, maar vooral ook amusante evenement zijn ontaard in een afschuwelijke nachtmerrie. Dat het niet zover is gekomen, hebben we te danken aan het moedige en minutieuze werk van onze goed getrainde elite-eenheden. In een tot perfectie uitgevoerde geheime operatie, waaraan maanden van planning voorafging, lukte het om te infiltreren in een subversieve anti-transitionele cel die de Formule-1 race door middel van performancekunst wilde omtoveren in een biologisch wapen dat onze samenleving volledig zou hebben ontwricht.

Het plan van deze terroristische cel met artistiek oogmerk was even simpel als huiveringwekkend. Tijdens de kwalificatierondes wilden de leden van deze geradicaliseerde bende, een performance opvoeren. Dansend als robots zouden ze vrijwel naakt, geschoeid met witte zwemflippers en getooid met een groen gespoten brandweerhelm naar het Portugees vertaalde gedichten van Maria Barnas schreeuwen terwijl ze snippers van oude Libelle’s als confetti omhoog gooiden.

Als deze performance tijdens de race tot uitvoering was gebracht, zouden de gevolgen voor de nationale en internationale volksgezondheid niet te overzien zijn geweest.

Door tijdens de Grote Prijs van Zandvoort performancekunst te tonen, hoopten de leden van de cel een veilig sportevenement, waar dagelijks meer dan 75 duizend enthousiaste fans op af komen, om te toveren tot een levensgevaarlijk cultureel evenement.

Zoals bekend mogen er, vanwege het coronavirus, bij culturele evenementen nooit meer dan 750 mensen bijeenkomen. Als die grens overtreden wordt, neemt de kans op een zogenaamd superspreader event exponentieel toe. Met alle verwoestende gevolgen van dien. Een poging 75000 onschuldige autosportliefhebbers bloot te stellen aan performancekunst staat daarom gelijk aan een aanval met biologische wapens.

Zover is het dankzij het kordate ingrijpen en onze moedige medewerkers niet gekomen. Al in april infiltreerden ze in deze organisatie. De gedichten van Maria Barnas waren toen al vertaald naar het Portugees, de witte zwemflippers waren besteld en via een actie van de Jumbo waren ze in het bezit gekomen van toegangsbewijzen voor het circuit. Door het gezelschap op het laatste nippertje te overtuigen dat een livestream ook heel interessant is voor performancekunst, is het gelukt een bloedbad te voorkomen.

Toch roept het Transitieteam bezoekers van sportwedstrijden op de komende tijd waakzaam te blijven voor kunstzinnig gevaar.