20 september 2021

Transitieteam: Zorgenloos

Morgenavond om 7 uur zal de voorzitter van het Transitieteam tijdens een persconferentie bekendmaken dat de problemensamenleving per 27 september wordt opgeheven en plaats zal maken voor de zorgelozesamenleving.

Dat is ongelofelijk fijn nieuws voor mensen die in de problemen zitten of in de problemen hebben gezeten. We beseffen dat de afgelopen jaren niet gemakkelijk waren voor mensen met problemen. Of het nu ging om ouders die door de overheid valselijk van fraude werden beticht, leraren die geen woning meer konden betalen of ziekenhuispersoneel dat chronisch onderbezet was. Steeds als mensen dachten dat er een einde was gekomen aan hun problemen doemden er weer nieuwe problemen op. Problemen, die ons allemaal persoonlijk raakten.

Daarom heeft het Transitieteam besloten dat vanaf 27 september niemand nog ergens rekening mee hoeft te houden. Ook niet met elkaar. Als de zorgelozesamenleving ingaat is iedereen vrij om lekker te doen waar die zelf zin in heeft. Maakt u zich over de gevolgen daarvan maar geen zorgen, dat doen wij namelijk ook niet!

Om de overgang van probleemsamenleving naar zorgelozesamenleving luister bij te zetten roepen we iedereen op om in de nacht van 26 op 27 september mee te doen aan onze actie: Klappen voor de zorg. We vragen die nacht iedereen om met een pollepel en een pan zo hard mogelijk in te slaan op mensen die zich zorgen maken. Of het nu gaat om journalisten, politici, zorgmedewerkers, sociaal advocaten, wijkagenten, wetenschappers, milieuactivisten of leraren. Zolang dergelijke mensen blijven piepen zullen de problemen zich blijven opstapelen.

Dat betekent niet dat het Transitieteam wegloopt voor haar verantwoordelijkheden. Tot 27 september zullen we nog even flink aan de bak moeten. Zo komt het Transitieteam al op 25 september bijeen om te inventariseren wat te doen met Afghaanse Transitiemedewerkers, mocht de situatie in Kabul om wat voor reden dan ook plotseling verslechteren.

De rest van de problemen zullen voor 27 september worden opgelost door heel veel geld uit te geven. Hoe dat geld precies alle problemen op gaat lossen, dat is niet het probleem van het Transitieteam. Wij denken liever in oplossingen.

Wel hebben we moeten besluiten dat mensen die na 27 september toch problemen hebben, niet langer welkom zijn in de publieke ruimte. Wie ondanks alle versoepelingen toch problemen ervaart, zal bij zichzelf te rade moeten gaan. Want één ding staat vast: in de zorgelozesamenleving zijn uw problemen de onze niet.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter