10 januari 2022

Transitieteam: Anderen

Zolang we niet onder ogen zien dat corona afkomstig is van anderen, sluiten we onze ogen voor een oplossing. Te lang hebben wetenschappers en politici zich laten verblinden door de ideologische misvatting dat wij zelf een offer moeten brengen om van deze pandemie af te komen.

Veel mensen hebben zichzelf laten vaccineren. Die strategie werkte niet. Anderen lieten zich namelijk niet vaccineren. Sommigen omdat ze bang waren, anderen omdat ze er niet in geloofden. Weer anderen lieten zich niet vaccineren omdat ze in landen wonen waar geen vaccin te halen is. Wat het excuus van al die anderen ook is, zolang anderen niet meededen, bleef het virus onder ons.

Ook mondkapjes, afstand houden en handenwassen gaan ons niet helpen zolang anderen zich niet aan die regels houden. Als anderen hun mondkapje niet goed dragen, hun handen niet netjes wassen en geen afstand houden, zal het virus altijd weer een manier vinden om ons te besmetten.

Het meest obscene voorbeeld van een door ideologie ingegeven misvatting is dat we zelf een bijdrage zouden kunnen leveren door ons zelf te testen. Als iedereen zichzelf braaf om de twee dagen ging testen, zou alles weer goedkomen, werd ons voorgehouden. Wat bleek, andere mensen ervaren een wattenstaafje in hun neus als onaangenaam en hinderlijk. Bovendien blijkt weer een andere groep Nederlanders liever eten te kopen dan een dure zelftest aan te schaffen. Allemaal goed en wel, maar als de ander niet meedoet, doet het virus ook niet mee.

Als corona ons de afgelopen twee jaar één ding geleerd heeft, dan is het wel dat niet wij zelf, maar anderen in de weg staan van een oplossing.

Wetenschappers zijn het over één ding unaniem eens: de kans dat iemand zichzelf met corona besmet is nul. Onderzoek toont ondubbelzinnig aan dat alle coronabesmettingen die tot nu toe hebben plaatsgevonden afkomstig waren van anderen.

Daarom pleit het Transitieteam ervoor dat we niet onszelf maar anderen de schuld geven en belasten met de oplossing. Bijvoorbeeld door niet onszelf, maar anderen te testen. Wanneer iedereen dagelijks drie anderen met of zonder toestemming een wattenstaafje in de neus drukt, gaan we heus resultaat zien. Als anderen ook daar niet aan mee willen doen, zit er niets anders op dan alle anderen in quarantaine te plaatsen, zodat we zelf eindelijk weer weer vrij zijn.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter