10 februari 2022

Transitieteam: Schoon schip

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Het Transitieteam constateert dat er geen woorden zijn om te beschrijven wat er momenteel in Beijing gebeurt: fantastisch is het wat ze daar doen. Historisch zijn de prestaties die ze boeken. Geniaal is wat ze ons voorschotelen. Prachtig is het wat zich daar afspeelt. Ongelofelijk is het dit te mogen meemaken. Fenomenaal is het wat daar wordt neergezet. Geweldig hoe ze weten te pieken. Grandioos om dit te beleven. Heerlijk om te ervaren. Magnifiek om gewaar te worden. Ontzaglijk wat ze daar leveren. Ontzagwekkend als je het in een historische context plaatst. Prachtig als je beseft welke offers er gebracht zijn. Schitterend hoe goed het is gelukt. Subliem hoe ze het doen. Kolossaal, als je de prestaties overziet. Buitengewoon hoe ze het voor elkaar krijgen. Groots, wat daar is verricht.

En dan hebben we het nog niet eens over de manier waarop ze daar nu de Olympische Spelen organiseren. Als het om de Transitie gaat, loopt China mijlen op ons voor.

Iedere ochtend zitten we met het Transitieteam ademloos te kijken naar de prachtige tv-beelden die uit dat land onze kant op komen. Die zien we veel liever op de publieke omroep dan historisch materiaal over de geschiedenis van de popmuziek, waaraan is gewerkt door iemand van wie niet kan worden uitgesloten dat hij zich in het verleden een keer heeft misdragen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het Transitieteam fel tegen tribunalen. Liever regelen we onze zaken zonder rechter.

Het is om die reden dat het Transitieteam deze weken afscheid neemt van de penningmeester, het hoofd van de kantine, de sportschoolinstructeur en het hoofd van de financiële administratie.

Gelukkig kunnen we meteen bekendmaken wie de vrijgekomen functies overnemen. De penningmeester die onbetamelijke foto’s rondstuurde zal worden opgevolgd door Jan die bij de Belastingdienst jaren onderzoek deed naar potentiële fraudeurs. De leiding over de kantine zal worden overgenomen door Carla, die tot voor kort werkzaam was als toezichthouder in de vleesverwerkende industrie. De sportschool zal worden bemand door Sjon, die naast zijn werk als sportleraar handelt in 7-jarige voetbaltalentjes, en Laurens-Jan, die hiervoor achttien jaar werkzaam was op de financiële afdeling van de landsadvocaat, wordt het hoofd van de financiële administratie.

Ten slotte hebben we na lang beraad ook besloten afscheid te nemen van Takkie, onze bedrijfsteckel. Takkie kon zijn seksuele impulsen niet onderdrukken. Zijn hok zal worden vervangen door een volière met daarin zeven vinkjes.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter