15 april 2022

Transitieteam: #Hashtag

Precies een week geleden was het verschrikkelijk druk op de afdeling Twitter van het @Transitieteam. Waarbij moet worden aangetekend dat het altijd verschrikkelijk druk is op de afdeling Twitter van het @Transitieteam. Met slechts 8.000 medewerkers is de afdeling Twitter van het @Transitieteam #chronischonderbezet.

Vorige week ging de drukte op de afdeling Twitter over het #tweedekamerdebat waarin minister @hugodejonge zich moest #verantwoorden voor zijn rol in de #mondkapjesaffaire.

Wat veel twitteraars #inhetverkeerdekeelgat was geschoten, is het gemak waarmee een #bekendenederlander, die al bij @DWDD als analist door de mand was gevallen, via een onbeduidend medium als #twitter, de landelijke politiek #onderdruk kon zetten. Zo zeer dat zelfs @MinVWS zich genoodzaakt voelde een deal te sluiten met @sywert. Dat, terwijl veel #ambtenaren de #mondkapjesdeal juist probeerden tegen te houden.

Toen het @2eKamer debat nog maar net begonnen was, waren vrijwel alle twitteraars het er op Twitter al over eens dat het #schandalig was dat @MinVWS en @hugodejonge zich tijdens de eerste maanden van de #coronacrisis zo onder druk lieten zetten door een paar #twitterberichten.

Vrijwel iedereen op #Twitter, inclusief @deafdelingtwitter van het @transitieteam #kanermetdepetnietbij dat een online platform waarop #iedereongeïnformeerdedioot maar wat kan #roepen, zoveel #invloed heeft op het #landsbestuur. Toen het #monkapjesdebat nog maar een kwartier op gang was, gaven veel twitteraars al aan dat het #onbegrijpelijk is dat zowel @MinVWS als @hugodejonge niet het geduld kon opbrengen om eerst even #rustig alle feiten te horen.

Alleen @ertje92 riep zijn volgers op eerst het debat met de Kamer af te wachten, alvorens met een #reactie te komen. Waarbij we niet uit het oog moeten verliezen dat @ertje92 maar drie volgers heeft, waarvan er twee geen gehoor gaven aan zijn oproep.

De afdeling Twitter van het @transitieteam heeft daarom @DeloitteNL via Twitter opgeroepen ook eens uit te zoeken hoe twitteraars die vinden dat twitteraars minder macht zouden moeten hebben, Twitter kunnen gebruiken om met tweets iets aan de #twitterficatie van #hetlandsbestuur te doen. Dat rapport zal waarschijnlijk vlak na de #nucleaireholocaust verschijnen. Gelukkig wordt erop Twitter al volop gereageerd op wat er in dat rapport zou komen te staan.

Het @transitieteam mengt zich niet in dat debat omdat we simpelweg te druk zijn met de trendingtopics van vandaag.