07 mei 2022

Transitieteam: Noord Korea

Twee weken geleden verklaarde NPO-presentator Fidan Ekiz dat Nederland steeds meer op Noord-Korea begint te lijken. In haar eigen talkshow Op1 durfde, zo wist ze, niemand nog te zeggen wat ze echt vonden. Alleen het programma Vandaag Inside stond volgens de winnaar van de Pim Fortuyn Prijs 2021 nog tussen ons en de totalitaire samenleving in.

Dat inzicht had haar niet doen besluiten om ook maar één dag minder op tv te verschijnen. Liever gemuilkorfd op de beeldbuis dan niet op tv. Het Transitieteam begrijpt dat maar al te goed. Het enige dat erger is dan verdwijnen in een Noord-Koreaans strafkamp is verdwijnen van het heilige scherm.

Dat Ekiz na het stoppen van Vandaag Inside niet in een strafkamp is verdwenen, zal haar verbazen. Dat ze ondanks alle aanwijzingen dat Kim Jong-un ook hier de dienst uitmaakt nog steeds haar talkshow mag presenteren heeft ze te danken aan lobbywerk van het Transitieteam.

Het Transitieteam is namelijk heel gelukkig met de manier waarop Ekiz zichzelf tot slachtoffer wist te maken zonder dat het haar ook maar iets kostte. Na de Transitie zal zoals bekend iedereen een slachtoffer zijn. Zelfs daders. Of eigenlijk juist ook de daders. De daders zijn namelijk het grootste slachtoffer van de onevenredige macht van slachtoffers die het zonder daders nooit tot slachtoffer zouden hebben geschopt.

Wat ons als vanzelf brengt bij het gat dat is ontstaan nu Vandaag Inside niet meer wordt uitgezonden.

Gelukkig werkt het Transitieteam hard aan een dagelijkse talkshow waarin alleen nog over talkshows gepraat zal worden.

Transitie Offside, zoals onze nieuwe talkshow gaat heten, wordt een programma waarin over alle aspecten van talkshows gepraat zal worden en waarin alleen gelachen mag worden als er volledig wordt ingestemd met alles.

Want erger dan de verschrikkelijke uitspraken van de proleet wiens naam niet genoemd mag worden, was het publiek dat in de lach schoot toen de proleet wiens naam niet genoemd mag worden, de verschrikkelijke dingen zei waar we allemaal verbijsterd over zijn.

De tijd dat mensen lachen uit ongemak ligt ver achter ons. Ook aan lachen om uiting te geven aan vertwijfeling of ongeloof doen we na de Transitie niet meer.

Wie na de Transitie lacht, stemt in met alles waarom gelachen wordt.

Tot zover dit bericht. Als u het volledig met de inhoud eens bent, mag u nu lachen.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter