18 juni 2022

Het Transitiefestival

Deze week wapperen door heel Nederland de vlaggen van het Prestigieuze Internationale Transitie Festival. Het Prestigieuze Theaterfestival staat dit jaar helemaal in het teken van de Prestigieuze Intergalactische Theatermaker Ivo van Hove.

Het prestigieuze Deense gezelschap PTK (Prestigefyldt Teaterselskab København) opent het festival met de voorstelling:Mens vi venter på Ivo waarin het publiek gedurende een 18 uur durende performance kijkt hoe een groep prestigieuze Deense acteurs wacht op de dag dat de meest prestigieuze regisseur van het universum naar de planeet aarde terugkeert om een gastregie te geven.

Ook zal tijdens ons festival de wereldpremière plaatsvinden van de opera Ivo on Earth. Het libretto is gebaseerd op de vier boeken die in 2018 verschenen over de Prestigieuze Intergalactische Theatermaker Ivo van Hove: Ivo Van Hove Theater van de Lage Landen tot BroadwayIvo regisseur, mentor, manager, Ivo van Hove From Shakespeare to David Bowie en Ivo van Hove On Stage.

Tijdens een speciaal symposium zal gedurende vier dagen aandacht worden besteed aan hoe het Prestigieuze Intergalactische Theatermaker tijdens de lockdown ontdekte dat hij zonder publiek in zijn zaal effectiever was dan ooit tevoren.

Keynotespeaker Arnold Ratsberger zal ingaan op de prestigieuze online voorstellingen die het Prestigieuze Intergalactische Theater van Ivo van Hove tijdens de lockdown uitzond. Gevraagd waarom iedereen die daar thuis naar wilde kijken toch de volle mep moest betalen, antwoorde de prestigieuze Intergalactische theatermaker dat hij ‘tijdens de lockdowns ook nooit een bakker had gezien die zijn brood gratis aanbood’. De lezing van Ratsberger zal ook in boekvorm verschijnen en heeft als titel meegekregen I have never been to a voedselbank because I zorg altijd goed voor mijzelf.

Het symposium zal ook aandacht besteden aan hoe Ivo van Hove tijdens een corona-uitzending van De Wereld Draait Door bedacht dat zijn acteurs de gehele Decamerone zouden gaan voorlezen vanuit de lege zaal van het Prestigieuze Intergalactisch Theater Amsterdam. De acteurs kregen de opdracht mee om op geen enkele manier te laten doorschemeren hoe weinig ze begrepen van de tekst die ze voor zich hadden.

Zelf kijkt het Transitieteam vooral uit naar de rechtszaken die de Prestigieuze Intergalactische Theatermaker Ivo van Hove speciaal voor ons festival met subsidiegeld zal aanspannen tegen minder goed gesubsidieerde gezelschappen die openlijk twijfelen aan het prestige van de Prestigieuze Intergalactische Theatermaker.

Want nu zijn macht te groot is voor het theater, kan Ivo alleen nog in de rechtbank terecht om de totale regie in handen te houden.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter