29 juli 2022

Traditieteam

Het Transitieteam is op vakantie. Daarom geeft Micha Wertheim deze week op deze plek een bericht door van het Traditieteam.

Het Traditieteam betreurt het zeer dat leden van het Traditieteam tijdens een traditioneel diner traditionele opvattingen hebben gescandeerd over de traditionele verdeling tussen vrouwen en mannen die traditioneel binnen het Traditieteam gelden.

Tijdens die traditionele toespraak zijn traditiegetrouw bepaalde traditionele woorden gebruikt. Het Traditieteam betreurt traditiegetrouw dat het zo ver gekomen is.

Dit is, zo beseffen wij maar al te goed, niet de eerste keer dat het Traditieteam in opspraak komt. Het is immers traditie dat het Traditieteam voor onrust zorgt bij degenen die geen lid zijn van het Traditieteam. Het is precies die traditie van niet begrepen worden die ons als Traditieteam traditioneel bij elkaar houdt.

Geheel traditiegetrouw heeft het Traditieteam daarom dus excuses aangeboden voor de wijze waarop we onze traditie levend houden. Het traditionele excuus aanbieden gaat ook dit jaar traditioneel samen met het opstappen van een aantal leden van het Traditieteam. De senaat, zoals onze zondebokken zichzelf traditiegetrouw noemen, zal zoals de traditie beveelt laten weten dat ze oprecht geschrokken zijn. Er zal zoals altijd een traditioneel onderzoek worden ingesteld en daar zal traditiegetrouw uit blijken dat sommige tradities die het Traditieteam in leven houdt, niet bij de normen en waarden van het Traditieteam passen. Traditiegetrouw zullen we meerdere persberichten naar buiten brengen waaruit blijkt dat we dat menen. Ook dat is inmiddels traditie.

Traditiegetrouw zal het Traditieteam daarom ook dit jaar traditioneel beloven dat het een einde zal maken aan tradities die niet bij het Traditieteam passen.

Traditiegetrouw zullen columnisten van diverse kranten hun twijfel uitspreken over de oprechtheid van onze traditionele woorden van berouw. Bitter als ze zijn over het feit dat ze zelf nooit tot het Traditieteam mochten behoren. De columnisten zullen er traditiegetrouw op wijzen dat er een traditie is binnen het Traditieteam om tradities in leven te houden zelfs als dat betekent dat deze tradities nu en dan het leven van onze gewaardeerde leden kosten.

Veel mensen die niet in het Traditieteam zitten, vragen zich traditioneel af waarom mensen ondanks al die tradities toch zo graag lid willen worden van het Traditieteam. Het Traditieteam heeft daar traditiegetrouw geen antwoord op.

Het hele idee van vragen stellen gaat immers in tegen ieder gevoel van traditie. Tradities zijn er niet om bevraagd te worden, maar om herhaald te worden. Het Traditieteam doet wat de traditie haar voorschrijft. Wie dat niet begrijpt, heeft traditioneel niets bij ons te zoeken.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter