01 juli 2022

Transitieteam: Boeren

Het Transitieteam staat als één man achter de boerenprotestbeweging. Wij zijn van mening dat Nederland de boeren harder nodig heeft dan de boeren ons nodig hebben. Niet alleen zorgen onze boeren ervoor dat we deze zomer weer van die heerlijke dikke plakken roodvlees op de BBQ kunnen leggen, ook de drumsticks, lamskoteletjes en varkenskarbonaden hebben we aan de agrarische sector te danken.

Zonder boeren zou onze koelkast helemaal leeg zijn. Denk maar eens aan al die overheerlijke eieren waar we taarten mee bakken en die we ’s ochtends geklutst, gekookt of gebakken bij ons ontbijtje nuttigen. Om nog maar te zwijgen van al die prachtige, overheerlijke kazen die ze met zorg en liefde voor ons bereiden. Er wordt vaak gezegd dat we burgers, eieren en kazen te danken hebben aan kippen en koeien, maar zonder boeren zouden die dieren er een potje van maken. Het zou ze nog geen dag lukken om met zo velen samen onder een dak te wonen. Om nog maar te zwijgen van de ruzie en honger die zouden uitbreken als de boer en boerin hun erf zouden verlaten.

Iedere dag als we cappuccino drinken danken we de boeren voor de efficiënte wijze waarop ze onze melk blijven leveren. De melk van onze boeren is goedkoper en lekkerder dan de onbetaalbare havertroep waar ze in Amsterdam hun koffie mee vervuilen. En zelfs die haverdrank zou er niet zijn zonder onze hardwerkende boeren.

 Boeren verbouwen bovendien al onze heerlijke groenten en prachtige fruitsoorten. Wij zijn dol op de gezonde tomaten, zoete aardbeien, voedzame boontjes, smakelijke asperges, heerlijke piepers, smulkomkommers, knapperige paprika’s, doorgekookte spruitjes en kraakverse kroppen sla die ze dagelijks voor ons uit de klei tevoorschijn toveren.

En in de winter zijn het de boeren die ons met hun hartverwarmende tv-programma’s troosten. Niemand zit te wachten op een arme fabrieksarbeider, een autistische ICT’er of een saaie consultant die een vrouw zoekt. Het Transitieteam komt pas tot rust als we op de bank kunnen kijken hoe de hardwerkende kanjers van het platteland hun geluk in de liefde vinden.

En dan zwijgen we nog over de prachtige wijze waarop het boerenbedrijf het Nederlandse landschap overzichtelijk en eenvoudig heeft gemaakt.

Het Transitieteam is ervan overtuigd dat we de boeren onvoorwaardelijk moeten steunen in hun strijd tegen de terreur uit Den Haag.

Onverwacht bezoek van 298 prachtige groen en rode tractoren aan ons hoofdkantoor heeft ons alleen maar gesterkt in die overtuiging.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter