23 juli 2022

Transpiratieteam

Het Transitieteam is op vakantie. Daarom geeft Micha Wertheim deze week op deze plek een bericht door van het Transpiratieteam.

De afgelopen dagen heeft de voorzitter van het Transpiratieteam met een pitcher vol icetea en twee voeten in een teiltje koud water zitten kijken naar 150 wielrenners die met panty’s vol ijs in hun nek een wedstrijdje over plakkend asfalt reden.

De secretaris van het Transpiratieteam had eigenlijk een Zoomvergadering willen beleggen over de vraag waarom het de laatste jaren toch zo warm was, maar besloot dat hij beter al zijn krachten kon aanwenden om een waterijsje uit de vriezer te halen.

De penningmeester van het Transpiratieteam had liggend in een bak met gesmolten ijs willen uitzoeken wat de beste manier is om te voorkomen dat we in de toekomst nog meer gaan transpireren, maar besloot dat het beter was om eerst eens na te gaan hoeveel het installeren van een aircosysteem eigenlijk kost.

De afdeling innovatie van het Transpiratieteam bedacht dat airco’s vooral aangaan als de zonnecellen op het dak van het Transpiratieteam optimaal leveren. Geen airco zou het risico vergroten dat alle opgewekte energie nergens heen kan, waardoor er op een warme dag een meltdown kan ontstaan in het elektriciteitsnet.

De afdeling duurzaamheid van het Transpiratieteam, die op Schiphol aan het werk was om te kijken hoe klanten daar bij de McDonald’s worden gestimuleerd om voor ze vliegen hun afval zelf te scheiden, liet weten dat het ondanks de drukte wel lekker koel was op de luchthaven, waar men veel eerder het belang van airco heeft ingezien.

De bedrijfsarts van het Transpiratieteam verzekerde onze voorzitter bovendien dat pas als de wielrenners voor het oog van de camera in het gesmolten asfalt verdrinken, er werkelijk reden is voor paniek. Zo ver is het gelukkig niet gekomen.

Om te vieren dat het hitterecord gebroken is organiseert het Transpiratieteam vanavond een grote barbecue. De kantinemedewerkers van het Transpiratieteam zullen voor die gelegenheid een vuurvast homarium op de Big Green Egg plaatsen. Zo kunnen alle medewerkers van het Transpiratieteam toekijken hoe de kreeften langzaam bedwelmd raken alvorens ze met gesmolten boter kunnen worden genuttigd. De sommelier van het Transpiratieteam zal speciaal voor de gelegenheid een mooie chardonnay opentrekken van chateau Skokloster, in het noorden van Zweden.