04 augustus 2022

Trotskieteam

Het Transitieteam is op vakantie. Daarom geeft Micha Wertheim deze week een bericht door van het Trotskieteam.

Het Trotskieteam is heel trots op iedereen die trots is. Wij geloven dat trots de brandstof zal zijn van de wereldrevolutie.

Daarom zijn we trots op de boeren die trots zijn op zichzelf en op het asbest op de snelweg, trots op de Nederlandse driekleur, hoe die ook wappert. Trots op de politieagenten die stiekem ook een beetje trots zijn op de boeren. Trots op de familie de Heus die met hun veevoer-miljoenen de trotste boeren subsidiëren om nog trotser te zijn. Trots op de Nederlandse musea die zo trots zijn op de familie de Heus dat ze die de Museumpenning omhingen. Trots op het Stedelijk museum dat niet vies is van een beetje geld uit de bio-industrie.

Trots op het Stedelijk Museum dat zo trots is op zijn eigen morele kompas dat het voor esthetiek nauwelijks nog interesse heeft. Trots op de vastgoedbedrijven die het Stedelijk door dik en dun steunen. Trots op onze langstzittende minister-president die de vastgoedbedrijven de laatste jaren lekker de vrije hand gaf waardoor ze een paar grijpstuivers aan het museum konden geven.

Trots op Deloitte en PwC die grote bedrijven leren hoe je genoeg belasting ontduikt om wat centjes over te houden voor het goede doel. Trots op Pride Amsterdam dat zich door Deloitte, PwC, Amazon, Uber en Booking laat sponsoren om hun feest net iets gezelliger te maken. Trots op Pride Amsterdam waar ze trots zijn op hun bekendste Ambassadeur Ellie Lust, die trots is op het programma dat ze voor de NPO maakte waarin ze gezellig meeging op patrouille met de politie in de Filipijnen. Waar ze trots zijn dat de politie zonder vorm van proces burgers mag executeren. Trots op de NPO, die behalve Ellie ook Mathijs genoeg betaalt om tijd over te houden om wat te schnabbelen in de Ziggo Dome waar hij alleen maar hoeft te roepen hoe trots hij is op alle Nederlandse bandjes die veel minder geld krijgen en bij hem op audiëntie mogen.

Trots op Mathijs die stiekem vooral trots is op zijn vriendschap met Snollebollekes. Trots op Snollebollekes die trots is op zijn reclame voor Jumbo. Trots op Jumbo waar ze trots zijn op Max, die toch maar weer gewonnen heeft in Hongarije, waar ze trots zijn op Orbán die trots is op zijn eigen zuivere heteroseksuele bevolking.

Maar voor alles is het Trotskieteam trots op alle trotse supporters!