11 november 2022

Transitieteam: kortere baan

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Het Transitieteam maakt zich grote zorgen over de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden. We staan daarin niet alleen. Ook steeds meer burgers maken zich terecht grote zorgen over de manier waarop de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden van invloed zal zijn op hun welvaart. Veel mensen vrezen dat als de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopig vluchtelingen uit oorlogsgebieden doorzet, het leven in ons land ernstig ontwricht zal worden. Vaststaat dat wanner de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden doorzet dat grote gevolgen hebben voor de toekomst van ons land.

Het argument dat de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden ons op de lange termijn kan helpen tegen de vergrijzing klink aanlokkelijk, maar kan de zorgen die leven bij de bevolking over de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden niet wegnemen. Daarom heeft de voorzitter van het Transitieteam bekendgemaakt dat ze alles zal doen om tenminste de indruk te wekken dat ze de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden tegen zal werken.

De vraag is vooralsnog of dat haalbaar is en hoe dat dan moet.

Op de korte termijn zien we helaas geen realistische manier om de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden een halt toe te roepen. Nederland is simpelweg te klein om op eigen kracht een einde te maken aan de opwarming van de aarde toename van het aantal vluchtelingen uit oorlogsgebieden.

De lange termijn is ook geen optie. Die zit helemaal vol.

Daarom heeft de voorzitter van het Transitieteam een wetenschappelijke raad opdracht gegeven om uit te zoeken of er misschien een ‘nog kortere baan’ is waarop we ons kunnen richten. Nu de lange en korte baan helemaal vol staan met problemen, zou het vinden van een nog kortere baan, precies die ruimte bieden die we nodig hebben om de grote problemen van deze tijd op af te schuiven.

Het Transitieteam parkeert tot we een nog kortere baan gevonden hebben, alle problemen bij een commissie. Tot die tijd hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de opwarming van de aarde toename van het aantal wanhopige vluchtelingen uit oorlogsgebieden. Zo kunnen we toch nog samen gaan genieten van het WK voetbal waar we zo lang op hebben gewacht.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter