30 maart 2023

Transitieteam: onderwijs

Wekelijks geeft Micha Wertheim berichten van het Transitieteam door aan de lezers van de Volkskrant.

Het Transitieteam is zich rot geschrokken over het feit dat kinderen van 4 en 5 jaar in Nederland al op de kleuterschool onderwijs blijken te krijgen. Daarbij wordt vaak volledig voorbijgegaan aan het aangeboren vermogen van kinderen om lekker zelf te verzinnen wat ze willen doen en geloven.

Steeds meer verontruste ouders melden zich bij de onderwijsinspectie van het Transitieteam met verhalen over kleuters die tijdens schooltijd les krijgen in tellen, lezen en andere gevaarlijke ideologie├źn die ten koste gaan van de vrijheid.

Ook ideologisch zeer beladen onderwerpen als de natuur, tijd en gymnastiek blijken onder schooltijd in het klaslokaal te worden behandeld. Zo wordt door de overheid een overduidelijk politieke agenda opgedrongen waarbij kleuters wordt aangepraat dat ze rekening dienen te houden met elkaar en met de werkelijkheid.

Geen wonder dus dat steeds meer ouders besluiten hun kinderen thuis te houden. Waar ze veilig achter een beeldscherm zelf kunnen bepalen wat ze met hun tijd en hersenen willen doen.

Gelukkig zijn er nog genoeg scholen waar het belang van tablets en lekker naar leuke filmpjes kijken wordt onderkend. Ook het Jeugdjournaal besteedt gelukkig iedere dag in de rubriek Check Dit Dan aandacht aan TikTok-filmpjes. Zo worden jonge kijkertjes eraan herinnerd wat ze het beste met hun tijd kunnen doen. Deze week nog constateerde datzelfde Jeugdjournaal dat steeds meer kinderen verslaafd zijn aan filmpjes op hun mobiele telefoon. Een prestatie waar het Jeugdjournaal zichzelf best mee mag feliciteren.

Ook in hogere klassen van de basisschool blijkt de indoctrinatie met kennis door te gaan. Zo wordt in veel scholen ook biologie en zelfs geschiedenisonderwijs gegeven. Tijdens die lessen wordt wetenschappelijke informatie vaak kritiekloos als feitelijk gepresenteerd. Terwijl zelfs wetenschappers erkennen dat wetenschappelijke kennis per definitie falsificeerbaar is en dus nooit helemaal vaststaat.

Al die zogenaamde kennis zorgt ervoor dat kinderen steeds minder vertrouwen op hun boerenverstand. Terwijl dat nu net is waar we de Transitie op bouwen: de vrijheid om lekker te doen en te geloven wat jou uitkomt, zonder rekening te houden met feiten, argumenten of andere mensen.

Met als grote uitzondering natuurlijk personen met een piemel die een jurkje aan willen en mensen zonder piemel die zich toch mannelijk gedragen. Vrijheid is leuk, maar dergelijke frivoliteiten zal het Transitieteam never nooit accepteren.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter