16 mei 2020

Une quarantaine

Vanuit het verlangen om artiesten met diverse achtergronden samen te brengen in een analoog medium, dat zich eenvoudig en veilig laat verspreiden. Werkte William Ludwig Lutgens, Jeroen Los en Kaspe de Vos de voorbijé 40 dagen aan een krant.

Hiervoor nodigden ze een 40 tal diverse artiesten uit.

Une quarantaine is een krant die opborrelde uit het vlakke water van de historisch ongeziene coronacrisis, een periode waarin een bruisende, kolkende samenleving noodgedwongen voor anker kwam te liggen.

Quarantaine, een veertigtal, betekent niet alleen het aantal dagen wachten voor aanmerende schepen in Venetië ten tijde van de Zwarte Dood, maar is ook het aantal artiesten uit het ruime vaarwater der kunsten dat toch de mogelijkheid zag om nu fysiek samen te komen, en wel op papier, in deze krant.

Elke deelnemer voer in isolement zijn eigen koers, laverend door de nauwe vaargeul van dit historische en culturele ogenblik, met niets meer in het vizier dan een onzekere toekomst.

De beeldende, tekstuele en conceptuele bijdrages in deze krant zijn

samengebracht door Jeroen Los, William Ludwig Lutgens en Kasper De Vos.

Deelnemende artiesten:

Anna Godzina & Yannick Heeren, Anthony Colclough, Benjamin Verdonck, Chantal van Rijt, Charif Benhelima, Che Go Eun, Dennis Tyfus, Dieter Durinck, Elias Ghekiere, Ella Deburca, Els Dietvorst, Evelin Brosi & Elvis Bonier, Femmy Otten, Guy Rombouts, Henk Visch, Jeroen Los, Jura Shust, Karl Philips, Kasper De Vos, Kathe Burkhart, Koen Theys, Leander Schönweger, Liesbeth Henderickx, Maarten Van Roy, Maica Garnica, Micha Wertheim, Michaël Van Remoortere & Lies Van Loock, Michiel Burger, Michiel Vandevelde & Ward Heirwegh, Nicolas Provost, Onejoon Che & Sun A Moon, Filip Vervaet, Pieter De Clercq, Sophie Nys, Sven ‘t Jolle, Tom Lanoye, Vesna Faassen & Lukas Verdijk, Wesley Meuris, Wessel Verrijt, William Ludwig Lutgens, Wouter Poolman & Lukas Verstraete, Zena Van den Block & Idris Sevenans, Helen Anna Flanagan, Jonathan Paepens, Vincent Van Meenen

Mede mogelijk gemaakt dankzij: Mkha, NetwerkAalst, museum M, Frans Masereel Centrum, Z33, Stuk, de singel, De Brakke Grond, Hisk, Plus One

Mocht u het resultaat willen bewonderen, kan u deze krant bestellen via unequarantaine.edition@gmail.com

Voor 8 euro exclusief verzendingskosten.

De Krant zal per post naar u thuis verstuurd worden (zolang de voorraad strekt).

De krant zal ook met de abonnees van Hart Magazine verstuurd worden.


Delen
Volg Micha ook op   facebook twitter